Matematik

Kædereglen: Find g''(1)

14. oktober 2008 af stol (Slettet)

http://peecee.dk/uploads/102008/Screenshot-3.png

Hvordan løser jeg denne her? Jeg er rimelig sikker på, at jeg skal bruge kædereglen, men jeg har svært ved at finde ud af hvad der er hvad.


Svar #1
14. oktober 2008 af stol (Slettet)

Fik trykket på ' for meget, det er self g'(1) som det fremgår af opgaven!


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Kædereglen siger, at for funktionerne

er den afledte af g givet ved

I det konkrete tilfælde ser vi på h1(t)=t og h2(t)=2t dvs. h(t)=(t,2t) i tilfældet t=2. Det ses at h1'(t)=1 og tilsvarende at h2'(t)=2. Derfor skal de partielt x og y afledede af f ganges med hhv. 1 og 2 jf. kædereglen, så g'(2) bliver

Da h(2)=(2,4) kender vi netop de partielt afledede fra opgaveformuleringen. Facit er svarmulighed nr. 4.
 


Svar #3
15. oktober 2008 af stol (Slettet)

Mange tak... og jeg mener self. g'(2)!!!


Skriv et svar til: Kædereglen: Find g''(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.