Matematik

Den naturlige logaritmefunktion

15. oktober 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Hey, er der en der gerne ville give mig en hånd til hvorn jeg evt. løser disse nedenstående 4 opg.?

a) 4x = 11


b) 5 • 2x = 31


c) 6x + 3 = 309


d) 9 • 52x + 1 = 27
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2008 af Isomorphician

Skal det opfattes som om der står 4x = 11 osv.?


Svar #2
15. oktober 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Ja. :) Lige præcis.

a) 4x = 11


b) 5 • 2x = 31


c) 6x + 3 = 309


d) 9 • 52x + 1 = 27
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2008 af Isomorphician

4x = 11 <=>

x·log(4) = log(11) <=>

x = log(11)/log(4) <=>

x = ....

..........

Generelt:

log(ax) = x·log(a)


Skriv et svar til: Den naturlige logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.