Matematik

hvad er metode 2 i ligningssystem?

16. oktober 2008 af zeshkane (Slettet)

Hej,

kan I hjælpe mig med denne lille opgave; |)16x-5y =47,

||)4x + 3y=-1

Jeg kan en måde, men jeg har fået besked om at regne på to forkellige måder. er der nogen af jer der ved hvad metode nr 2 kan være til at regne dette regnstykke ud?
 ___________________________________________________________

Metode 1

|)16x-5y =47,

||)4x + 3y=-1

| * 4) 64x-20y=188

||*-16) - 64x-48y=16

|||)0-68y=204

Y= -3

|)16x-5y=47 <=>

16x-5(-3)=6 <=> 31

<=> x=31

L= (-3;31)

______________________________________________________

Metode 2

___________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2008 af Blaavand (Slettet)

Du kan isolere x i den ene ligning, og indsætte det i den anden. Ligning nummer 2 bliver så en ligning med en enkelt ubekendt, som du så kan løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2008 af mathon

...eller

determinantmetoden også kaldt Cramers regel


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135607


Svar #4
16. oktober 2008 af zeshkane (Slettet)

Mange tak for hjælpen, alle sammen!


Skriv et svar til: hvad er metode 2 i ligningssystem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.