Matematik

diff. ligning

17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

bestem til differentialligningen

y ' + y = 20x + 3

den løsning hvis graf går gennem P(1,4)

_________________________________________________________________

mit svar:

har isoleret y ' , så.

y ' = 20x + 3 - y (må man egentlig godt det?)

desolve(y ' = 20 x + 3 - y, x, y) på TI 89

y = k * 14 * e-x + 20 x - 17

så indsætter jeg punktet: P(1,4) ind på x og y's plads:

solve(4 = k * 14 * e-1 + 20 - 17,k) K = e/14

løsningen er så : y = e/14 * 14 * e-x + 20 x - 17

er det rigtigt eller er der en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg formoder, at du har diff-ligningen:

y'+y=20x+3

I så fald er det meget nemmere at trykke:

desolve(y'+y=20x+3 and y(1)=4 , x , y)

Helt uden arbejde har du løsningen.


Svar #2
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

Det giver bare et helt andet resultat end det jeg har skrevet i #0

y = e/14 * 14 * e-x + 20 x - 17 det her får jeg ved den besværlige måde

y =((20x - 17)*ex + e) * e-x og det her får jeg ved den metode du nævner.

hvad får du ?


Svar #3
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

nogle der kan forklare ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2008 af mathon

...du fik metoden
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=586317


Skriv et svar til: diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.