Matematik

Matematik - isolation

17. oktober 2008 af LineEG (Slettet)

Hejsa...

Jeg sidder her og sveder over en matematikaflevering, og kan simpelhen ikke gennemskue denne opgave:

I nedeståen ligning indgår de ubekendte v, x, y og z. Isoler - uden hjælpemidler - x, y og z i ligningen

v=x*(y-2)∧z+1

(der menes at parentensen er opløftet i z. - kunne ikke lige få lavet det helt korrekte tegn)

Håber virkelig der sidder en, som kan gennemskue denne ligning, og vil hjælpe mig!

M.v. Line :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2008 af mathon

v = x*(y-2)z+1...............subtraher 1 på begge sider

v - 1 = x*(y-2)z .............divider med (y-2)z, y≠2, på begge sider

(v-1)/(y-2)z = x

...............................................................................................

v-1 = x*(y-2)z..............divider med x, x≠0, på begge sider

(v-1)/x = (y-2)z .............der opløftes i 1/z på begge sider

((v-1)/x)1/z = y-2...........der adderes 2 på begge sider

((v-1)/x)1/z+2 = y

...............................................................................................

(v-1)/x = (y-2)z ............der logaritmeres på begge sider 

log((v-1)/x) = log(y-2)*z.der divideres med log(y-2) på begge sider

log((v-1)/x)/log(y-2) = z


Skriv et svar til: Matematik - isolation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.