Matematik

problemer med at sætte uden for parantes

18. oktober 2008 af lund1991 (Slettet)

Hej

Jeg forstår ikke rigtig hvad man gør når man sætter uden for parantes

f.eks.

x2-3x=0 <=> x(x-3)=0 <=> (x=0 V x=3)

Forstår ikke hvad det er man gør når man laver x2 om til x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

Det du gør, er at rykke rundt i rækkefølgen som du ganger og du flytter den fælles faktor der er mellem ledene udenfor.

Eksempel: 4 - 2

da begge disse tal har en faktor 2 til fælles, 4-2=2*2-2*1, så fjerne den faktor 2 fra alle led, udføre regnestykket, og så gange det hele med 2 til sidst, da alle led rent faktisk jo var 2 gange større end det du regnede med.

altså

4 -2 = 2*2 - 2*1 = (2 - 1) * 2 = 1*2 = 2

Det er lidt svært at forklare:) Men konceptet er det samme hvad end der står 2 eller x eller noget helt andet. dvs i det eksempel er det en faktor x der er fælles for alle led, som du derved kan trække ud, og nøjes med at gange på til sidst

0 = x*x - 3*x = (x - 3)*x

for at ligningen er korrekt skal enten x-3=0 eller x=0


Skriv et svar til: problemer med at sætte uden for parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.