Matematik

Bestem

18. oktober 2008 af sira (Slettet)

Bestem

∫(x5 + 2) dx

∫3x2 · ex3+1 dx

Uden hjælpemidler, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

1) husk hvert eld kan integreres hver for sig

s(x^5+2)dx =s(x^5)dx + s(2)dx, hvor s betyder integral

2) brug substitution, t=x^3+1 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af mathon

∫(3x2 - ex^3+1)dx

sæt
t = x3+1  og  dermed 3x2dx = dt


Skriv et svar til: Bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.