Matematik

åh pls haster virkelig

18. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

Hej allesammen, har virkelig ikke en anelse om hvordan man laver dette følgende opgave:

(uden hjælpe midler)

Funktionen f er givet ved f(x) = - 3 * x2 + 2 * x

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Skriv en bedre overskrift!!


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

f(x) = -3x2 + 2x                                        f(1) = - 3*(1)2 + 2 * 1 = -3 + 2 = -1

f´(x) = -6x + 2                                          f´(1) = -6*(1) + 2 = -6 + 2 = - 4

benyt nu #1's

y = f´(x0) (x-x0) + f(x0)

y =-4 * (x-1) + (-1)

y = -4x  + 4 - 1

y = -4x  + 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2008 af o1-studie (Slettet)

#1
du kan lige saa godt lade vaere :p


Svar #4
19. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

hvad med bestem ligningen den tangent til grafen for f, der har hældning -4


Skriv et svar til: åh pls haster virkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.