Fysik
Matematikeksperter - kig her :)
14. oktober 2004 af
Jakob17 (Slettet)
Hej. Jeg skal udlede Snell's lov. Jeg har valgt at gøre det ligesom på Wolfram:
http://scienceworld.wolfram.com/physics/SnellsLaw.html
Jeg kan godt følge med indtil "We want to find extrema, so differentiate and set equal to zero." Nu har vi ikke haft så meget om differentialregning endnu, men hvad er formålet med at differentiere her? Og hvordan foregår differentieringen? Og hvad er det i det hele taget man finder, når man differentierer?
Kan videre godt følge en række af omskrivningerne senerehen, men står af idet det af tan0_1 = x/a fås 1/(v1*sqrt(cot^2_0_1 + 1) osv. Hvad betyder henholdvis cot og csc... Kan det omskrives anderledes?
http://scienceworld.wolfram.com/physics/SnellsLaw.html
Jeg kan godt følge med indtil "We want to find extrema, so differentiate and set equal to zero." Nu har vi ikke haft så meget om differentialregning endnu, men hvad er formålet med at differentiere her? Og hvordan foregår differentieringen? Og hvad er det i det hele taget man finder, når man differentierer?
Kan videre godt følge en række af omskrivningerne senerehen, men står af idet det af tan0_1 = x/a fås 1/(v1*sqrt(cot^2_0_1 + 1) osv. Hvad betyder henholdvis cot og csc... Kan det omskrives anderledes?
Svar #1
14. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
extrema: min. eller max.
Kig på en kurve f(x). Differentier således, at du opnår f'(x). Sætter vi nu f'(x) lig med 0 ses det, at den værdi vi opnår for x enten er et (lokalt) minimum eller (lokalt) maximum, eller noget andet som ikke er værd at beskæftige sig med her.
Kig på en kurve f(x). Differentier således, at du opnår f'(x). Sætter vi nu f'(x) lig med 0 ses det, at den værdi vi opnår for x enten er et (lokalt) minimum eller (lokalt) maximum, eller noget andet som ikke er værd at beskæftige sig med her.
Svar #2
14. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
cot(x) = cos(x)/sin(x)
csc(x)= 1/sin(x)
Jeg tror, du skal droppe det...
csc(x)= 1/sin(x)
Jeg tror, du skal droppe det...
Svar #4
14. oktober 2004 af riquelme (Slettet)
hmm..
jeg synes også du bør droppe det; selvom det er en simpel udledning via Fermats elegante "Principle of Least Time" kræver det, at du kender lidt til differentialregning.. prøv en udledning vha. Huygens princip - det er ren geometri
jeg synes også du bør droppe det; selvom det er en simpel udledning via Fermats elegante "Principle of Least Time" kræver det, at du kender lidt til differentialregning.. prøv en udledning vha. Huygens princip - det er ren geometri
Skriv et svar til: Matematikeksperter - kig her :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
