Matematik

kontinuert funktion.. haster

19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg skal afleverer en matematik rapport på mandag og er helt lost.. håber noget kan hjælpe mig:-)

Opgaven lyder:

En kontiniert funktion springer ingen værdier over. Det er vigtigt at vi arbejder med de reele tal. Hvis vi fx arbejder med de rationale tal Q ville sætning 2 ike være rigtig. Så ville funktionen f(x)=x^2-2 nemlig aldrig antage værdien 0 selv om f(1)=-1 og f(2)=2

Hvorfor ville funktionen f=Q -> Q ovenfor ikke antage værdien 0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2008 af peter lind

Løsningerne til ligningen f(x)=0  er +-kvrod(2), som ikke er rationelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2008 af math-freak++ (Slettet)

#1 Det kræver bevis!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Svar #4
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Tak for svar.. Hvordan beviser jeg det..?


Svar #5
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2008 af peter lind

Jeg tvivler på at din lærer vil forlange et bevis. Jeg havde rent  faktisk forventet, at du havde set sådan et bevis, ellers vil det nemlig ikke være en rimelig opgave at stille dig. Ellers hvis kvrod(2) er rationel vil man kunne skrive kvrod(2) som en uforkortelig brøk p/q . Kvadrer dette og se på primfaktoren 2 i resultatet.


Svar #7
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Hvordan vil du så skrive svaret på denne opgave..?


Svar #8
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave..?


Svar #9
21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

er der nogen der kan svare mig på om svar #1 er løsningen til min opgave..?


Skriv et svar til: kontinuert funktion.. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.