Matematik

specielle ligninger.

21. oktober 2008 af Johannexb (Slettet)

Jeg har et problem i min matematikaflevering.

En almindelig andengradsligning ville se sådan ud; ax^2+bx+c=0
Men jeg har nogle opgaver hvor der hverken er 0 som facit og der er enten ikke "bx" eller "c".

En opgave ser sådan ud;
4y^2+12=0
eller
y^2-y=12

Håber der er nogen, som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

I ligningen 4y^2+12=0 er a=4, b=0 og c=12.

y^2-y=12 kan omskrives til y2-y-12=0


Svar #2
21. oktober 2008 af Johannexb (Slettet)

så jeg kan lave dem om, så jeg kan bruge nulreglen?
gælder det altid?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Tror du ikke bare, at du bliver forviret over, at der står y istedet for x i dine ligninger?

Som der skrives i  #1 så bring dine ligninger på formen

ay^2+by +c=0

og glem at der ikke står x


Svar #4
21. oktober 2008 af Johannexb (Slettet)

.. tror bare det er for længe siden, jeg har haft det(:
men prøver mig lidt frem.


Skriv et svar til: specielle ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.