Matematik

hjælp med nogle opgaver

21. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

Hej derude,

Jeg har et par opgaver jeg ikke helt kan finde ud af, og nogle har jeg regnet, men sikkert forkert.

find f ' (differentiel)

1)  f(x) = lnx - kvatratrod x = 1/x - 1/ 2 kvatratrod x ? 

 2)  f(x) = 3x - x3 = 3x - 3x2 ?

3)  x - 1 / x2 + 2 = (den kan jeg ikke finde ud af??)

4)  x2 + x -1 / 2x + 3 = (hvordan regner man lign. diff. når vi skal divider?)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Den første er korrekt, men af notationsmæssige årsager kan du ikke skrive dit andet lighedstegn. Den anden er forkert - slå reglen for differentiering af ax op. De to sidste skal du benytte regnereglen for differentiation af en brøk. Den står med garanti i dine papirer eller din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

1. Du kan ikke blot sætte lighedstegn, du skal skrive:

f(x)=..... => f'(x)=.... ellers giver dette ikke mening.

til 3 og 4, hvor er brøkstregen, hvad er tæller og nævner? skriv dette som:

(tæller)/(nævner), ellers er det uforståeligt,

i øvrigt kig på (a^x)'=ln(a)*a^x, og ikke blot a^x som du skriver.


Svar #3
21. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

#1 Vi har lige fået reglerne, men jeg kan ikke finde ud af at bruge dem med eksempler. :/

#2: Jeg kan ikke finde ud af dem, og har rigtig mange af slagsen af disse to typer.

3) (x - 1) / (x2 + 2)

4) (x2 + x -1) / (2x + 3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#3 I begge tilfælde er der tale om en brøk, dvs. slå op i din bog find formlen for differentation af en brøk, og gå i gang med at øve dig :-).


Skriv et svar til: hjælp med nogle opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.