Matematik

Opgaven driller.. please hjælp!!

21. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Nogen der kan løse denne opgave for mig :

Hvilke løsninger har ligningen cos(d)=0 i intervallet [-2π; 2π]?

Eller hvornår er cos(x)=0 i intervallet [-2π; 2π]?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af c_aastrup

Det er ikke svært. Hvis du er i tvivl, så læg ud med at tegne cos(x) på [-2π; 2π].

Vi ved at

og vi kan dermed nøjes indledningsvist med at kigge på cos(x) på [0; 2π].  Og her ved vi hvornår cos(x)=0, fx fra at kigge på enhedscirklen.

og dermed samlet


Svar #2
22. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

tusind tak for hjælpen:-) så er opgaven løst nu ikk..?:-)


Skriv et svar til: Opgaven driller.. please hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.