Matematik

Vektorer: Koordinatsæt til punkterne

22. oktober 2008 af mette-møller (Slettet)

Sidder lige og skal have lavet en mat. afl. og det med vektorer ligger lidt langt væk, så tænkte om der er nogle som er friske på at give en hånd med:)?

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(2,3) og vektor v=(4,1)

Punkterne B og C er bestemt ved vektor AB = vektor v og vektor BC=(0,2)

Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne B og C

Bestem koordinatsættet til projektionen af vektor v på vektor AC

Kan nogen hjælpe mig? Når man finder koordinaterne til en vektor, finder man da også koordinaterne til punkterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af peter lind

Brug OB = OA+AB= OA+v og OC=OB+BC


Svar #2
22. oktober 2008 af mette-møller (Slettet)

Tak for hjælpen, men ved ikke hvordan jeg skal bruge den, hvis du kan hjælpe mig mere?

Hvordan udregner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2008 af peter lind

Koordinaterne til et punkt  A er det samme som koordinaterne til vektor OA


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2008 af romeo (Slettet)

o(0,0);x

A(2,3); så skriver du bare OA=(2-0,3-0)=(2,3) så svarer til A koord.

.............................

for at finde B så vektor AB=(xb-xa=4,yB-yA=1) så ved at isolere xB=6 og yB=4

=AB=V=(4,1) 

AB+BC=AC

BC=(0,2)

så vi skal finde C lad os sige at koord til C er (x,y)

summen af to vektorer AB og BC er lige med med AC  so finder AC(4,3)

når jeg skal finde C så skriver jeg vektor AC =xc-xa=4  så isolere bare xc og på samme måde regner man yc


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2009 af Ali ahmad (Slettet)

er der nogen der er go til matemetik, som kan hjælpe mig ... ? dt drejer sig om vektor .. !!


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2010 af DethosSussi (Slettet)

 ln


Skriv et svar til: Vektorer: Koordinatsæt til punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.