Matematik

ligning for tangenten

23. oktober 2008 af anywere91 (Slettet)

jeg har en opgave der lyder:

f(x)=7lnx-2x^2

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

jeg har prøvet at løse den på flere forskellige måder, men det har ikke lykkedes mig.

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. oktober 2008 af Isomorphician

- Find f'(x)

- Find f'(1)

- Find f(1)

Indsæt i:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 er x-værdien i dit punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2008 af freak_haha (Slettet)

7*ln(x)-2x^2, er det du mener? i så fald

du skal først differentier 7*1/x-4*x,

derefter nruger du f'(x0)(x - x0) + f(x0)

f´(1)*(x-1)+f(1) =3x-5


Svar #3
23. oktober 2008 af anywere91 (Slettet)

hvad er det lige f´ betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af freak_haha (Slettet)

det er differentialkvotienten


Svar #5
23. oktober 2008 af anywere91 (Slettet)

okay så forstår jeg opgaven. tak for hjælpen


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.