Matematik

integralregning hjælp (areal)

23. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg ved slet ikke hvordan jeg kommer i gang med denne her opgave håber en kan hjælp mig. Tak

Grafen for funktionen f(x) = (1/3)x^3 - 2x^2 afgrænser sammen med x aksen et område. Bestem arealet af dette område.

Håber en kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

find skæringspunkter med x-aksen


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

f(x) = 0

(1/3)x3 - 2x2 = 0

faktorisere f(x)

f(x) = 1/3 x2 * (x-6)

benyt nul-reglen
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvor

(x-6) = 0         v         1/3 x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af mathon

6
∫((1/3)x3 - 2x2)dx = A
0
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

skæringspunkterne fremgår nu af Mathons formel :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

A = 36 :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2008 af mathon

rettelse

6
|∫((1/3)x3 - 2x2)dx| = A
0


Svar #8
23. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg kan desværre ikke helt forstå denne her

(1/3)x3 - 2x^2 = 0

faktorisere f(x)

f(x) = 1/3 x^2 * (x-6)
 

hvordan får du dette ?

og så benytter du selvfølgelig nul reglen, Men hvordan kommer du frem til dette, jeg kan slet ikke se det. Håber du kan forklar mig det. Tak

(x-6) = 0 v 1/3 x^2 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

ax^3+bx^2+cx+d = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)

hvor r er rødderne !


Svar #10
23. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Kan ikke helt forstå det. sorry..

(1/3)x3 - 2x^2 = 0

faktoriseres og giver. Kan du skærer det lidt mere ud i pap hvordan du kommer frem til dette resultat, er virkelig ikke så god til det her. på forhånd mange tak

f(x) = 1/3 x^2 * (x-6)
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvis vi eks. har en formel:

x2 - 4, kan den faktoriseres til (x-2)*(x-2)

hvis vi ser lidt "omvendt" på din funktion f(x), så kan vi sige, at

1/3x2 * (-6) = - 2x2

1/3x2 * x = 1/3x3

kan du se det nu


Svar #12
23. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Ja tak for hjælpen.

6
|∫((1/3)x3 - 2x2)dx| = A
0

og her fra finder jeg så integralet og sætter så 6 og 0 ind som normalt ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. oktober 2008 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

korrekt...

husk også tage det nummeriske værdi til integralet, når du regner.


Svar #15
23. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Tak for hjælpen til jer begge.


Skriv et svar til: integralregning hjælp (areal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.