Matematik

brøkfaktoriskeing med 2 x''er

23. oktober 2008 af liridon (Slettet)

opløs tæller og nævner i faktorer og benyt det til at forkorte hvis muligt:

(2x2+2x-4)/(-x2+x)

tælleren får jeg til 2(x-1)(x+2).. men nævneren? jeg har umiddelbart sagt at der ikke er noget at forkorte da vi ikke kan gøre noget ved nævneren. kan man gøre noget eller hvad??

tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Nævneren -x2+x=-x(x-1) ... så du kan forkorte med x-1 ikk


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af mathon

nævneren
(-x2+x) = (-x*x - (-x*1)) = -x(x-1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

= -2 * ((x+2)/x)


Svar #4
23. oktober 2008 af liridon (Slettet)

til #3:

hvofor siger du -2 i tælleren.. det er da 2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

(2x2+2x-4)/(-x2+x)

= [2(x+2)*(x-1)] / [(-x * (x-1)]

(x-1) indgår både i nævner og tæller, derfor

= 2(x+2) / -x

eller hvad der svarer til

#3


Skriv et svar til: brøkfaktoriskeing med 2 x''er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.