Matematik
2 små opg. (integral regning)
15. oktober 2004 af
Duc_de_monde (Slettet)
Opg. 1:
En funktion f er givet ved f(x) = 9 / (3-4x)
x "er mindre end" 3/4.
Bestem til f den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0).
Kan ikke komme til et ordentligt resultat vha. integral ved substitution, problemet ligger i at integrering af brøker ligger et stykke tilbage i hukommelsen.
Opg. 2:
Figuren viser graferne for to funktioner f(x) og stamfunktionen til f(t) dt med x og 0 som grænseværdier.
Gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion.
Have no idea. Den ene graf A er voksende fra 0,0. Graf B aftager et sted midt på til at ende som negativ y-værdi, iøvrigt går den også igennem 0,0.
Hjælp bedes venligst.
Tak.
En funktion f er givet ved f(x) = 9 / (3-4x)
x "er mindre end" 3/4.
Bestem til f den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0).
Kan ikke komme til et ordentligt resultat vha. integral ved substitution, problemet ligger i at integrering af brøker ligger et stykke tilbage i hukommelsen.
Opg. 2:
Figuren viser graferne for to funktioner f(x) og stamfunktionen til f(t) dt med x og 0 som grænseværdier.
Gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion.
Have no idea. Den ene graf A er voksende fra 0,0. Graf B aftager et sted midt på til at ende som negativ y-værdi, iøvrigt går den også igennem 0,0.
Hjælp bedes venligst.
Tak.
Svar #1
15. oktober 2004 af Duc_de_monde (Slettet)
Delresultatet i opg. 1 skulle vel ikke give: F(x)= In(3-4x) * -2,25 ?
Svar #2
15. oktober 2004 af frodo (Slettet)
jo F(x)=-9/4*ln|3-4x|+k
F(0)=0 <=> -9/4*ln|3-4*0|+k =0 <=>
k=9ln3/4
F(0)=0 <=> -9/4*ln|3-4*0|+k =0 <=>
k=9ln3/4
Svar #3
15. oktober 2004 af frodo (Slettet)
hvis den ene graf går under x-aksen, vil integralet falde, da arealet falder!
Hvis ingen af dem bliver negative, er F(X)den graf, der er monotont voksende fra 0 --oo
Hvis ingen af dem bliver negative, er F(X)den graf, der er monotont voksende fra 0 --oo
Skriv et svar til: 2 små opg. (integral regning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
