Fysik

hastighed

25. oktober 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

Mit hoved er holdt op med at fungere - nogle der kan hjælpe mig med at regne dette ud?

Kroppens tyngdepunkt er i stående stilling omtrent navlehøjde.

En højdespringer kan i sit afsæt opnå en begyndelshastighed på 4,8 m/s i lodret retning.

Hvor højt når tyngdepunktet over jorden, såfremt det inden springet befinder sig 1,1 m over jordoverfladen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

Se på bevægelsesligningen for en konstant accelereret bevægelse

s(t) = -0.5*g*t^2 + v0*t + s0

du kan gennem differentiering finde ud af hvornår springeren er kommet højst op


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af mathon

...eller
2a*(delta_h) = v2-vo2

2(-9,82 m/s2)*(delta_h) = -(4,8 m/s)2  

delta_h = (-(4,8 m/s)2/(-19,64 m/s2) ..............


Svar #3
25. oktober 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

Lurch:

Men når jeg differentsere får jeg 4,8+4,91*t ?

og s(t) således: s(t)= 1,1 m+ 4,8m/s *t+½*9,82 m/s^2*t^2

altså kan ikke få graferne til at skære hinanden så jeg må jo lave en fejl...


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.