Matematik

problem med ligning ..

25. oktober 2008 af tavee (Slettet)

Sidder med en ligning, jeg ikke rigtig kan få til at gå op ..

Ligningen lyder sådan her;

2(x+2)-x = -2(3x+2)-7(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af Isomorphician

Hvad har du gjort?


Svar #2
25. oktober 2008 af tavee (Slettet)

2(x+2)-x = -2(3x+2)-7(x-1)

2x+4-x = -6x-4-7x+7

x+4 = -13+3

x+13x = 3-4

14x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af Isomorphician

...fint nok indtil videre.

Så mangler du kun at isolere x.


Svar #4
25. oktober 2008 af tavee (Slettet)

altså jeg får X = -0,071428571

jeg er ik´ke helt sikkert på hvor mange decimaler jeg skal tage med, hvis resultatet da er rigtigt.


Svar #5
26. oktober 2008 af tavee (Slettet)

[ closed ]

x = -0,071429


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvad er der galt med at have et brøk-facit?


Svar #7
28. oktober 2008 af tavee (Slettet)

ikke noget ;)


Skriv et svar til: problem med ligning ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.