Matematik

Bestem ligning for tangent

26. oktober 2008 af StineMaj (Slettet)

Opgaven lyder:
Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5
Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.

Er der nogen der kan regne den, og samtidig sætte lidt ord på, så jeg forstår det?

Hjælp behøves hurtigt. Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

f '(xo) = 6xo - 6 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af mathon

tangentligning:

y = 12x + (f(xo) -12xo)


Svar #3
26. oktober 2008 af StineMaj (Slettet)

Kan du evt. forklare lidt, eller sætte en del flere mellemregninger på, for jeg forstår ikke rigtig, hvordan du er kommet frem til facit?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

tangentligning:

y - f(xo) = f '(xo)(x-xo) som reduceres til

y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)xo)

xo beregnes af
f '(xo) = 6xo - 6 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af mathon

...har du beregnet xo ?


Svar #6
26. oktober 2008 af StineMaj (Slettet)

Jeg har beregnet x0, og vi har f ' (x0) = 12.
Mangler man ikke oplysningen om f(x0) ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2008 af mathon

f(xo) beregner du


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.