Matematik

Stykkevis lineære funktioner

26. oktober 2008 af Svensi (Slettet)

Jeg har fået til opgave at lave en forskrift for en linje i et kordinatsystem. Linjen går skråt op mod højre og så går den derefter vandret mod højre. Altså to linjer der går sammen som en linje.

Jeg ved ikke hvordan jeg kan jeg lave en forskrift for den?

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af klausop (Slettet)

Du kan lave en gaffelforskrift. f.eks.

               x+2 for x>0

f(x)=

              y=2 for x<=0

alt afhængigt af hvordan den ser ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af peter lind

En linie, der skråt op mod højre har ligningen y=a*x+b, hvor a >0. En vandret linie har ligningen y=c, hvor c er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af klausop (Slettet)

edit: du skal ikke skrive y=2 i forskriften...bare 2


Skriv et svar til: Stykkevis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.