Matematik

rette - 2 gradsfunktioner graf

26. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Rækkefølgen af parapler angives, idet den stejleste parabel, der vender grenene opad, skal stå først, og den stejleste, der vender grenene nedad, skal stå sidst.

1 : F(x) = 2/5x^2 + x + 1       vender opad

2: F(x) = 2x^2 + 3x               vender opad
 

3: F3(x) = -3/4x^2 + 2x + 4    vender nedad

4: F4(x) = –x^2 + 4   vender nedad

Har jeg placeret dem i den rigtige rækkefølge, for har været i tvivl om betydningen af stejleste?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

1: F(x) =  2x2 + 3x vender opad

2: F(x) = (2/5)x2 + x + 1 vender opad

3: F4(x) = -x2 + 4 vender nedad

4: F3(x) = -(3/4)x2 + 2x + 4 vender nedad


Svar #2
26. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

:( ej... det er jo helt galt... lige modsat det, som jeg har fået det til!

Kan du forklare mig hvordan jeg kan se det på grafen..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af mathon

y = ax2 + bx + c

er
|a| lille
, bliver parablen bred
|a| stor, bliver parablen smal og stejl


Svar #4
26. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

:) ok tak nu forstår jeg det.


Skriv et svar til: rette - 2 gradsfunktioner graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.