Fysik

Fysik hjælp, varme, tilvækst

27. oktober 2008 af Mupe (Slettet)

En varmeisoleret beholder, som indeholder 1,0 L luft ved trykket 101 kPa er forsynet med et letløbende og tætsluttende stempel. I beholderen er der en glødetråd, som man kan sende elektrisk strøm igennem. På denne måde kan man forøge den indre energi af den indespærrede luft.

Ved at sende strøm igennem glødetråden hæves temperaturen af den indespærrede gas fra 16,1 oC til 78,2 oC. Stemplet bevæger sig udad, så der hele tiden er konstant tryk i beholderen,

Den specifikke varmekapacitet for luft ved 1 atmosfæres tryk er 1,00 kJ/(kg*K).

1 Beregn omgivelsernes stempelarbejde på den indespærrede luft.

2 Beregn den varme Q, som glødetråden har tilført luften.

3 Beregn tilvæksten af den indre energi for den indespærrede luft.

Jeg har regnet 1 ud til at være -10,1 kJ.. Nu kunne jeg godt bruge hjælp til 2 og 3 .. Hvis der er nogen der ligger inde med noget viden om dem ( :
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at Q=mc?T


Svar #2
27. oktober 2008 af Mupe (Slettet)

Q = m * c * T  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

Hov, der skal være et delta-tegn før T'et.

Q=mc?T


Svar #4
27. oktober 2008 af Mupe (Slettet)

Så Q = masse gange * c-værdien for luft * delta temperaturen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja. :) Der er en eller anden fejl med Studieportalens græske alfabet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2008 af mathon

Ay = p*delta_V = n*R*delta_T =

ved standardbetingelserne 20°C, 101 kPa fylder ét mol atm luft 24 L

1 L udgør således 1/24 mol

Ay = n*R*delta_T = (1/24 mol)*(8,31451 J/(mol*K))*(78,2-16,1)K = 21,5138 J


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af Jean

 #3

Q=mc?T


Skriv et svar til: Fysik hjælp, varme, tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.