Matematik

ligning

27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)


Bestem andengradspolynomium ud fra to rødder og skæring med y-aksen. Find en ligning for parablen.

Parabelen skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0.4).

Skal jeg bruge en bestemt formel til at finde d a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal benytte formen for et andetgradspolynomium faktoriseret.


Svar #2
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

For rødderne r1 og r2 af polynominet f(x)=ax^2+bx+c gælder der, at f(x) kan skrives som f(x)=a(x-r1)(x-r2).
Dette kaldes faktoropløsning. Men jeg forstår ik hvordan jeg kommer videre, når jeg kun har punkter på en graf? skal jeg tegne de punkter på en graf, eller bruge dem som r1 og r2


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har rødderne...


Svar #4
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

(-1,0) og (4,0)  disse er nulpunkterne er det dem jeg skal indsætte i denne formel:

f(x)=a(x-r1)(x-r2)
 

ej jeg forstår det ik, hvor jeg skal indsætte punkterne.. du siger jeg kender r1 og r2 , hvad er de og hvad er x?.. jeg skal isolere a og det bliver umuligt uden dem


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kender rødderne - for en rod gælder, at (r1,0) er et punkt på grafen. Dvs., at du har de to rødder opgivet. Herefter indsætter du disse i udtrykket for den faktoriserede andensgradsligning og indsætter det punkt, du kender for at finde a. Herefter er det blot at gange igennem, hvis du vil have ligningen på den sædvanlige form.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.