Matematik

Hjælp til ligning

27. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan løser jeg denne ligning. Håber en kan hjælpe mig. Tak

(3/4) = ((x^2 - 2x) / (x-1)^2 )

hvordan løser jeg den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Isolerer x. :) Start med at gange igennem med (x-1)2


Svar #2
27. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

så får jeg.

(3/4) * (x-1)^2 = x^2 - 2x

ved simpelthen ikke hvordan jeg kan isolere x der står x 3 steder.

Kan du hjælpe mig lidt mere, og skærer det ud. Er ikke specielt god til dette. På forhånd Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

(3/4) = ((x2 - 2x) / (x-1)2 )

(3/4)*(x-1)2 = (x2 - 2x)

(3/4) * (x2 + 1 - 2x) = x2 - 2x

3/4x2 + 3/4 - 3/2x = x2 - 2x

løs selv herfra


Svar #4
27. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Tak for hjælpen.

Jeg er nået ned hvor jeg har fået.

(3/4) = ((x^2 / 4)  - (x/2))

kan dette være rigtigt, og hvad gør jeg så her fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

det jeg gjorde først var ik helt så smart....


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

ahhhh.. nu kludre jeg i det hele..!...



Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

det du har reduceret til er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

du har

3/4 = 1/4x2 - 1/2x                        sæt fællesnævner til 4

3/4 = 1/4x2 - 2/4x                        fjern nu brøken

3 = x2 - 2x


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

yderligere

x2 - 2x - 3 = 0

d = b2 - 4 * a c

x = (±b - √d) / (2a)

hvor

a = 1, b = -2, c = -3


Svar #10
27. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

fået de to x-værdier til.

x = 3 eller x = -1

er dette rigtig regnet.

og mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

det er korrekt !


Svar #12
27. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Tak igen.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.