Matematik

Lign

27. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Hej, er det rigtigt det jeg har gjort her:

Skal løse eksakt og tilnærmet

2x • 3x = 216  ------------->     x = ln(216)/(ln(2)+ln(3))


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

Mener du:

2x*3x=216

Dette formoder jeg, da du har brugt logaritmer:

6x=216 <=> log(6)*x=log(216) <=> x=log(216)/log(6) <=> x=3

(Du kan også benytte ln)


Svar #2
27. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Jep.

a) 2x • 3x = 216 ------------------>    x = ln(216) / (ln(2) + ln(3))


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

Det er også rigtigt, omend det (måske) er nemmere at samle dem sammen til 6x først. Men det er helt op til dig.


Svar #4
27. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Ok. Iorden. Hvad med den her: :)

7x • 43x = 511 ----------> x = ln(511)/(ln(7)+3ln(4))


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2008 af janko (Slettet)

7x * 43x = 511

301x = 511

x = ln(511) / ln(301)

x = 1,093

eller

x = ln(511)/ (ln(7) + ln(43))

x = 1,093


Skriv et svar til: Lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.