Matematik

eksponentiel funktion

28. oktober 2008 af 2000F-Mc (Slettet)

y=b*e^kt

Jeg vil have b til at stå alene....

hvordan gør man?

y/e^kt=b       Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af mathon

b = y/ekt = y*e-kt


Svar #3
28. oktober 2008 af 2000F-Mc (Slettet)

jeg kan ik få det til at passe...

y er verdensproduktionen af zink

t er antal år efter 1990

I 1900 var den 0,40 megaton

I 1990 var den 7,0 megaton

Har beregnet b og k

b er efter mine beregninger 2,55 og k (som vi jeg lige har fået hjælp til) er 0,035

Når jeg så taster 90 ind i formlen for at se om den er rigtig siger den 1,8 og det skal give 7,0 da jeg regner på 1990


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2008 af mathon

7 = 0,4*ek*90

7 = 0,4*ek*90

(7/0,4) = ek*90

90k = ln(7/0,4)

k = ln(7/0,4)/90 = 0,031802

y = 0,4*e0,031802(t+90) = 0,4*e0,031802*90 *e0,031802t = 7*e0,031802t

når t er antal år efter 1990


Svar #5
28. oktober 2008 af 2000F-Mc (Slettet)

tak for hjælpen. Hvorfor bruger man ikke x2-x1kvadratrod(y2/y1)? for at finde k?


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.