Matematik

Hjælp ligninger

28. oktober 2008 af mirgjena (Slettet)

                  Jeg vil gerne have hjælp til nogle ligninger taak. :D

A) 5-3x=14

B) 3x+8-5x=0

C) 9x-3-12x=6

D) 16-8x=16

E) 3(8-x)=27

F) (-3x+4)4=22

vil gerne have, at i svare hurtigst muligt, fordi jeg har prøve imorgen tak<3<3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... har du selv prøvet ?

A) 5-3x=14 ⇔ 5-14 =3x ⇔ -9=3x ⇔ x=-3

brug samme fremgangsmåde i de øvrige ..........


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle forslag? :)


Svar #3
28. oktober 2008 af mirgjena (Slettet)

p.s skriv oså hvordan du gør....!<3<3<3


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Som hjælp kan jeg sige, at det gælder om at isolere x'erne på den ene side og tallene på den anden

Fx hvis der står (ikke fra din opgave - en opdigtet opgave):

3(5x+3)=4

gang ind i parantesen

3*5x+3*3=4

15x+9=4

isoler x'erne

15x=4-9=-5

divider med 15 på hver side

x=-5/15= -1/3


Skriv et svar til: Hjælp ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.