Fysik

Kinetisk eller mekanisk

28. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hvis jeg skal finde v, og jeg har massen, og højden og tyngdeaccelerationen, hvilke af disse to ligninger skal jeg så bruge ?

Kinetisk energi : Ekin=1/2*m*v2

Mekanisk energi: Emek=1/2*m*v2+m*g*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det kommer så sandelig an på situationen.


Svar #2
28. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

det noget med at jeg skal finde en bolds fart lige før et sammenstød :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er startsituationen? Hvad kender du ellers?


Svar #4
28. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

jeg kender massen på bolden, og højden den falder fra, og så har jeg tyngdeaccelerationen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af mathon

Emek = ½*m*v2 + m*g*h = ½*m*V2 = m*g*H 
hvoraf
½*m*V2 = m*g*H og dermed

½*V2 = g*H

V = √(2*g*H)
 


 


Svar #6
28. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

tusint tak :)


Skriv et svar til: Kinetisk eller mekanisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.