Matematik

Diff, bestem konstanterne b og c

29. oktober 2008 af MrNice (Slettet)

Hej

Er der nogen der vil være så venlig at forklare mig hvordan man løser denne opgave:

En parabel er givet ved ligningen y = x2+bx+c. Punktet P (3,4) ligger på parablen, og parablens tangent i punktet P indeholder punktet Q(-1,-4)

bestemt konstanterne b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Differentier og opskriv tangentligningen hvormed du nju kan beregne konstanten b. Herefter indsættes P, hvorefter c nu kan beregnes.


Svar #2
29. oktober 2008 af MrNice (Slettet)

Tak for hintet. Jeg har siddet og tænkt lidt over den, men jeg kan stadig ikke se hvordan man har de fornødne oplysninger til at opskrive tangentligningen og beregne konstanten b. Jeg ved godt det sikkert er meget simpelt, men kan ikke lige gennemskue det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at differentiere f, og indsæt dine oplysninger i tangentligningen, du har hermed hældningen, f', x0 og y0 fra punktet P samt at denne går igennem punktet Q.


Svar #4
29. oktober 2008 af MrNice (Slettet)

Okay, den første er jo nem nok

f'(x) = 2x+b

Men hvilke oplysninger skal jeg indsætte for at finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Indsæt i tangentligningen:

y=y0+f'(x)*(x-x0), her kender du y,x og x0,y0, heraf kan b beregnes.


Svar #6
29. oktober 2008 af MrNice (Slettet)

arrh nu falder ti-øren dvs.

-4 =4+(3*2+b)(-1-3) ⇔

-4=4-24-4b⇔

4b=-16⇔

b=-4


Skriv et svar til: Diff, bestem konstanterne b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.