Matematik

cirkelens skæring med 2-aksen

29. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

en cirkel har centrum i (3,-2) og radius er 5.

bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkt med andenaksen.

er der ikke en der kan komme med et hint :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

1)  opskriv ciklens ligning

2) indsæt x = 0

3)  beregn y


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Opskriv cirklens ligning og indsæt x=0 (da x er 0 på y-aksen). Du skulle nu gerne få en andengradsligning du kan løse med hensyn til y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

Benyt cirklens centrumligning:

(x-a)2 + (y-b)2 = r2        hvor

(x+2)2 + (y-3)2 = 52

I cirklens skæringspunkt med andenaksen er x=0, så find y i:

(0+2)2 + (y-3)2 = 52


Svar #4
29. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

(x-c1) 2 + (y-c2)2 = r2

(0-3)2 + (y +2)2 = 25

9 + y2 + 4y + 4 = 25

y2 + 4y -12 = 0

y = -6 eller 2

hvilket et skal jeg så bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

# skrev selvfølgelig cirklens ligningen forkert op....

det er som du korrekt skriver

(x-3)2+(y+2)2=52


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal bruge dem begge, det betyder bare at cirklen skærer y-aksen to steder.


Skriv et svar til: cirkelens skæring med 2-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.