Matematik

udregning af en kasses rumfang

29. oktober 2008 af Gis (Slettet)

En lukket kasse har en overflade (incl låg og bund) på 1000 cm2. den er dobbelt så lang som den er bred og 6 gange så som den er bred. hvad er kassens rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

O = 2bl + 2bh + 2lh = 1000

V = hbl

Indsæt relationerne mellem højde,bredde og længde i ovenstående så skulle det gerne være til at overskue.
 


Svar #2
29. oktober 2008 af Gis (Slettet)

har prøvet og det giver ingen mening for mig

l=2b

h=6b

men herfra kan jeg simpelthen ikke se hvad jeg skal gører


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

2b*2b + 2b*6b + 2*2b*6b = 1000

40b^2 = 1000

b^2 =1000/40

b = sqrt(1000/40)

(Den negative løsning kan ignoreres da b er kassens bredde)

Nu bruger du så at:

V = lbh = 2b*b*6b = 12b^2 = 12*sqrt(1000/40)^2 = 12*sqrt(1000/40)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Rettelse:

V = lbh = 2b*b*6b = 12b^2 = 12*sqrt(1000/40)^2 = 12*(1000/40)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Der kommer sgu lige en rettelse mere:

V = lbh = 2b*b*6b = 12b^3 = 12*sqrt(1000/40)^3 = 12*(1000/40)^(3/2)


Svar #6
29. oktober 2008 af Gis (Slettet)

tak for svaret


Skriv et svar til: udregning af en kasses rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.