Matematik

Cirkels ligning / tangent (HASTER)

30. oktober 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Hej, jeg har problemer med denne opgave, håber I kan hjælpe.

I et koordinatsystem er en linie k givet ved ligningen

      3x + y + 12 = 0

- Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C(2,2), og som netop tangerer k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Beregn afstanden mellem punktet C og linjen k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2008 af mathon

r = dist(k,(2,2)) = |3*2 + 2 + 12|/√(32+12)


Svar #3
30. oktober 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Okay, hvad skal jeg så efter at have beregnet afstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2008 af mathon

(x-a)2 + (y-b)2 = r2

a = b = 2


Svar #5
30. oktober 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Cirkels ligning / tangent (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.