Matematik

Bestem cylinderens radius?!

31. oktober 2008 af Ankl (Slettet)

Hej allesammen

Jeg sidder og nørkler med nogle matematik opgver, og i en af dem skal jeg løse dette problem:

Formel for cylinders rumfang: V=h*pi*r^2

"En cylinder har højden 11 cm og rumfanget 3810 cm^3"

- "Bestem cylinderens radius"

Er der ikke en venlig sjæl, som vil hjælpe en studerende i nød?:)

Ankl


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2008 af mathon

V=h*π*r2

r2 = V/(h*π)

r = √(V/(h*π))


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. november 2008 af janko (Slettet)

...

r = √(3810cm3/(11cm * π) )

r = 10,5 cm


Svar #3
01. november 2008 af Ankl (Slettet)

Mange tak for hjælpen!:)

Bare lige for at spørge, men hvorfra ved I at det er det regnestykke man skal bruge?


Skriv et svar til: Bestem cylinderens radius?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.