Matematik

To udtryk ens UDEN samme fortegn i nævner?

01. november 2008 af mrr1217 (Slettet)

Hey ^^

---

Jeg har et problem med at finde ud af dette: Hvordan kan det være at disse to udtryk er ens?

-1,9127/( (|t-62,5|)^3/5 ) = 1,92127/( (t-62,5)^3/5 )

Jeg er ret sikker på at det har noget at gøre med de to "|"-tegn der er i nævneren på -1,9127/( (|t-62,5|)^3/5 ), men jeg ved ikke hvad det er...

Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak =]


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: De to lodrette tegn betyder numerisk værdi. For numerisk værdi gælder, hvis a er et reelt tal:

|a| = a

|-a| = a.


Svar #2
01. november 2008 af mrr1217 (Slettet)

Hmm, ok... men det forklarer ikke hvordan de to udtryk kan være ens... Vel?


Svar #3
01. november 2008 af mrr1217 (Slettet)

åh, jeg er lidt dum... Min opgave foregår kun i intervallet 0 ≤ t ≤ 62,5... så nu ved jeg hvorfor ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Læste lige denne tråd ... og for at "fluekneppe" så

#1 a skal være et reelt, ikke negativt, tal ....... ellers giver | · | ikke meget mening ^_^;


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... altså pr. din def i #1


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2008 af mathon

|x| = √(x2)

og
|x| = x for x≥0
|x| = -x for x<0
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#6 det er ikke definitionen af | · | ... #1 med a reel og ikke negativ er den man bruger ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2008 af mathon

||a|-|b|| ≤ |a-b| ≤ |a|+|b|

hvoraf
||t|-62,5| ≤ |t-62,5| ≤ |t|+62,5


Skriv et svar til: To udtryk ens UDEN samme fortegn i nævner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.