Kemi

Addition af brom

01. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hola

0,215 gram af pentansyre kan adderes med 0,400 gram brom. 

Hvor mange mol brom kan adderes pr. mol syre?

Er det ikke noget med at bestemme iodtallet?:s

Bestem de 4 isomere der findes til  butansyre!

Jeg har foreløbig fundet:

1) butansyre

2) 2-methyl - propansyre

Kan ikke finde flere - mener også at der ikke forekommer 2 asymmetriske carbonatomer (chirale centre) i butansyre. Hvordan i alverden kan opgaven så bede om 4 isomere?:s

Muchos Gracias fra Petrozza


Svar #1
02. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Endnu en isomer kunne vel også være:

1,2dimethyl-ethansyre?


Svar #2
02. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hm... Er her ingen til at hjælpe?:s


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

Uha, jeg kan komme på langt flere end fire konstitutionsisomere former af butansyre (Brutto: C4H8O2).

Butansyre [CH3(CH2)2C(=O)OH]

2-methylpropansyre (eller bare isobutansyre) [CH3CH(-CH3)COOH]

Methylpropanoat [CH3CH2C(=O)OCH3]

Propylmethanoat [HC(=O)O(CH2)CH3]

Isopropylmethanoat [HC(=O)OCH(-CH3)CH3]

Ethylethanoat [CH3C(=O)OCH2CH3]

3-hydroxy-2-butanon [CH3C(=O)CH(-OH)CH3]

Desuden har flere af disse stereocentre (dvs. de er kirale) som gør, at endnu flere isomere forbindelser eksisterer. Så spørgsmålet er, hvad der præcis menes med spørgsmålet.


Svar #4
02. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hej Arctan

Det eneste der st¨r er bare at jeg skal bevise at butansyre har 4 isomere..:s

Men hvordan kan du få så mange isomere? Butansyre har jo ingen kirale centre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

#4.

Nej, butansyre har ingen stereoisomere former, men det har mange konstitutionsisomere (strukturisomere) former. Og selv hvis spørgsmålet kun drejede sig om stereoisomere giver det ingen mening at der skulle være netop 4.


Skriv et svar til: Addition af brom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.