Matematik

Blækregning.. igen :s

02. november 2008 af josephinewv (Slettet)

Hello, jeg har brug for hjælp til opg 3 & 4, da jeg ikke er det store matematikgeni.. :s

jeg har regnet de andre, og den er proportionel. y/x = K . K = ca. 10.

Opgave 1
I et forsøg vil man undersøge, hvordan resistansen (den elektriske modstand) y i en metaltråd afhænger af trådens længde x. Tabellen viser et sæt måleresultater, hvor man har målt sammenhængende værdier af x og y:


x   0,25  0,50  0,75   1,00   1,25   1,50   1,75   2,00
y    2,5     5,1    7,6     10,0   12,6   15,0   17,5   20,0

1. Tegn en graf (i Excel), der viser, hvordan y afhænger af x og gør rede for, at y er proportional med x.
2. Opskriv en ligning for sammenhængen mellem y og x.
3. Hvad er resistansen af en tråd, der er 2000 m lang?
4. En tråd har resistansen 27, hvor lang er den?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har fundet: y = K*x.

Det vil sige, at x er trådens længde og y er resistansen. Du skal nu (opgave 3) finde resistansen af en tråd, der er 2000m lang. Du skal her blot indsætte x=2000 og udregne y. Til opgave 4 skal du indsætte y=23 og finde x. :)


Svar #2
02. november 2008 af josephinewv (Slettet)

jamen hvordan udregner jeg y og x? (:


Svar #3
02. november 2008 af josephinewv (Slettet)

nu forstod jeg det :b er lidt fatsvag.

TAK FOR HJÆLPEN. (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det var så lidt. :) Fortsat god søndag.


Skriv et svar til: Blækregning.. igen :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.