Matematik

vinkel mellm 2 linier

02. november 2008 af St4rsky (Slettet)

Jeg skal bestemme gradtallet for en af vinklerne mellem tangenterne:

Jeg har beregnet de to tangenter til at være A ) y = -3x - 2 og B ) y = 5x - 10

Vinklen mellem de 2 tangenter = vinklen mellem deres normalvektorere

A ) 3x -y - 2 = 0 => normalvektor = n = ( 3 over -1 )

B ) 5x - y - 10 = 0 => normalvektor = n = ( 5 over -1 )

cos(v) = ( 3 * 5 + (-1) * (-1) ) / √( 32+(-1)2 ) * √( 52 + (-1)2 ) = 0,992 => v = 7,16

Jeg kan se på min grafregner at vinkel er større, men jeg kan simpelhent ikke se hvor jeg regner forkert?

mvh St4rsky 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af ibibib (Slettet)

A ) -3x -y - 2 = 0


Svar #2
02. november 2008 af St4rsky (Slettet)

ahhhh, opgaven løst


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af mathon

tan(δspids) = |-3-5|/|1+(-3)*5|


Skriv et svar til: vinkel mellm 2 linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.