Matematik

HJÆLP - Matematik - blandede

02. november 2008 af IamMe (Slettet)

Opgave 1:

Bestem værdimængden for funktionen:

f(x) = 2+4x-x4,   x ? [0;2]

Opgave 2:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 3x3-24x2+48x

1. Løs ligningen f(x) = 0

2. Bestem funktionens monotoniforhold og ekstrema.

Opgave 3:

Om en lineær funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punkterne P(3,1) og Q(8,2).

1. Bestem en regneforskrift for f.

2. Beregn f(83)

En anden lineær funktion g er givet ved g(x) = -0,5x+6

3. Løs ligningen f(x) = g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af mathon

Opgave 2:

f(x) = 3x3-24x2+48x = 3x*x2 - 3x*8x + 3x*16 = 3x(x2 - 8x + 16) = 3x*(x-4)2  

Opgave 3:
y = ax + b

a = (2-1)/(8-3)
 


Skriv et svar til: HJÆLP - Matematik - blandede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.