Matematik

Potens og rod!

02. november 2008 af annarosenvang (Slettet)

Jeg skal besvare denne opgave:

Bevis følgende rodregneregler:
 

a) q√ap = a p/q

b) q√a*b = q√a*q√b

c) q√(a/b) = (q√a)/(q√b)
 

håber der er nogen der kan hjælpe mig, det skal afleveres i morgen :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Isomorphician

a) q√ap = (ap)1/q = ap*(1/q) = ap/q

b) q√ab = (ab)1/q = a1/qb1/q = (q√a)(q√b)

c) q√(a/b) = (a/b)1/q = (a1/q)/(b1/q) = (q√a)/(q√b)


Svar #2
02. november 2008 af annarosenvang (Slettet)

hvordan skal jeg afgive en forklaring til stykkerne udvover at vise beviserne?

min lærer vil gerne have forklaringer til alle stykker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af mathon

brug logaritmer

to tal som har samme logaritme, er identiske

log(q√(a)p) = (1/q)*log(√(a)p) = (1/q)*p*log(a) = (p/q)*log(a) = log(ap/q)

hvoraf

q√(a)p = ap/q


Skriv et svar til: Potens og rod!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.