Kemi

Gasser og entalpi

05. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Så er jeg tilbage igen;)

(COOH)2 (s) ---> CO2(g) + CO(g) + H2O (g)

Når oxalsyre opvarmes med svovlsyre til 150 grader ved 1 bar, så spaltes den til CO2, CO og H2O(g)

beregn entalpi!

Anvender jeg så ikke formel: Q = m*c*t?

Hvor stor volumen gas dannes der når 1 kg oxalsyre spaltes ved 150 grader og 1 bar?

Jeg har gjort:

mol af oxalsyre: 1000 gram/90,03 g/mol = 11,10 mol

v= n*R*T/p ----> v = 11,10 mol*0,0831*423,15 K / 1 bar = 390,57 liter

dvs den samlede volumen gas må grundet forholdet 1:1:1 være:

3* 390,57  liter = 1171,73 l

Kan ovenstående virkelig (!!!!!!!!!!) passe? :s

mvh Petrozza 


Svar #1
06. november 2008 af Petrozza (Slettet)

..eller til opgave 1: der står beregn deltaH..


Svar #2
06. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Ingen hjælp:-s???


Skriv et svar til: Gasser og entalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.