Matematik

Ligning med 2 ubekendte

05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

1. 3x+5y=28

2. x-y=-4
 

- hvordan finder jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af teh_pwnerer (Slettet)

 isoler x i den ene funktion for indsæt det udtryk i den anden

eller 2 lign med 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af teh_pwnerer (Slettet)

 2: x=-4+y

indsættes i 1.

3*(-4+y)+5*y=28


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af mathon

II ganges med 5

I:.  3x + 5y = 28
III:  5x - 5y = -20          I og III adderes

8x = 8
x =1 som indsat i   x - y = -4


giver
1 - y = -4
-y = -5
y = 5



 


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.