Matematik

gal igen

06. november 2008 af sissasine (Slettet)

bestem løsningsmængden?

x= 9+x/4 = facit,  har forsøgt  kan ikke se der er nogen løsning

3x/8 - 2=x/8 facit= har gjort sådan!! ==

(8)*3x-2=8*x

24x-16= 8x

- 8 x begge sider= 16x-16=0

- 16begge sider =  16x = -16

-16/16= 1 = x=1, ????  hvis det jeg har lavet er rigtigt så er der jo ingen løsningsmængde??

+ stor tak til Mathon for hjælpen igår, det går langsomt indimellem . men jeg fanger mere og mere


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af mathon

x = 9 +(x/4)    multiplicer med 4

4x = 4(9 +(x/4))

4x = 36 + x

3x = 36

x = 12


Svar #2
07. november 2008 af sissasine (Slettet)

tak så fattede jeg den!!  

er det her rigtigt???  (3x/8)- 2=(x/8)

gange med 8

8*(3x/8) -2) = 8* (x/8)

= 24x/8- 16= 8/8 = x

= 3x-16=x

minus x begge sider

2x-16=0

minus 16 begge sider

2x=-16= -16/2=  -8  rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af mathon

...måske bedre skrevet

8*(3x/8) -2) = 8* (x/8)

3x - 16 = x

2x - 16 = 0

x - 8 = 0

x = 8


Svar #4
07. november 2008 af sissasine (Slettet)

tusind tak, føj hvor er jeg dog .....  så ligetil,

men det siver da ind


Skriv et svar til: gal igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.