Matematik

bestem konstanten c

06. november 2008 af vumann (Slettet)

Hej :D

Min opgave er at få x2-2x-c=0, til netop kun at ha' en løsning.

Jeg har fundet frem til at c skal være 1, for at der kun findes en løsning på andengradsligningen, men nu er problemet bare at jeg ik ved hvordan jeg skal forklare mig ud af det. Kunne nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af mathon

d = (-2)2 - 4*1*(-c) = 4+4c = 0

1+c = 0

c = -1


Svar #2
06. november 2008 af vumann (Slettet)

Ups. lavede forkert fortegn :P

x2-2x+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af mathon

d = (-2)2 - 4*1*c = 4-4c = 0

1-c = 0

c = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

jeeg takker herovre, :)


Skriv et svar til: bestem konstanten c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.