Matematik

bestem

09. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, har lige nogle små opklarende spørgsmål.

Jeg skal bestemme h(x) = ∫ (2/5x + 1/2x4) dx

Så finder jeg stamfunktionerne: 2/5 * 1/2x2 = 2/10x2

                                                          1/2 * ????? hvad er stamfunktionen

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

En stamfunktion til (1/2)x4 er (1/10)x5.

h(x) = ∫((2/5)x + (1/2)x4)dx

        = (2/5)∫(x)dx + (1/2)∫(x4)dx

        = (2/5)x2/2 + (1/2)x5/5 + k

        = (1/5)x2 + (1/10)x5 + k


Svar #2
09. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, hvad så stamfunktionen til (1/5)x4


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(1/25)x5

Det ses ved brug af reglen: ∫(pxn)dx = pxn+1/(n+1) + k


Svar #4
09. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay,

1/5 * 1/25x5 = 1/125x5

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

#4.

Ja.


Svar #6
09. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

super


Skriv et svar til: bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.