Fysik

graf og tyngdeacceleration

09. november 2008 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hej,

jeg har tidligere oprettet indlægget https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=596171 men jeg har stadig problemer med at finde tyngdeaccelerationen ud fra t/s-grafen.. håber desperat på at nogen derude kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af peter lind

Jeg går ud fra, at det er et faldende legeme med fald start til tiden t=0. I så fald vil der gælde s=½g*t2. I så fald må du aflæse nogle punkter på kurven og bruge de aflæste værdier til at beregne g.

Det havde været mere naturligt at bruge en s-t2 graf. Så kunne du have aflæst hældningen=½g


Svar #2
09. november 2008 af Reddie3gWorker (Slettet)

okay.. mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: graf og tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.