Fysik
kast af bold
19. oktober 2004 af
no80 (Slettet)
Har denne opgave og kunne godt tænke mig lidt hjælp.
Et lodret kast med en bold varede 3,0sek fra start til bolden var i samme højde igen.
-Hvilken begyndelseshastighed havde bolden?
Et lodret kast med en bold varede 3,0sek fra start til bolden var i samme højde igen.
-Hvilken begyndelseshastighed havde bolden?
Svar #1
19. oktober 2004 af QaZZaQ
Bevægelsesligningen i et homogent kraftfelt:
x=vt+x0
y=½at^2+vt+y0
Her er a = -g.
dvs. y=-½gt^2+vt
x=vt+x0
y=½at^2+vt+y0
Her er a = -g.
dvs. y=-½gt^2+vt
Svar #2
19. oktober 2004 af zIOn (Slettet)
v = a*t+v0
0 = -9,82 * 1,5 sek + v0
Efter halvandet sekund har bolden hastigheden 0.
v0 = 9,82*1,5 sek
v0 = 14,73 m/s^2
0 = -9,82 * 1,5 sek + v0
Efter halvandet sekund har bolden hastigheden 0.
v0 = 9,82*1,5 sek
v0 = 14,73 m/s^2
Skriv et svar til: kast af bold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
