Kemi

puffersystem blanding

10. november 2008 af liridon (Slettet)

jeg har reaktionen: NaOH + CH3COOH ----> CH3COO- + Na++ H2O

find ph for blandingen.. jeg brugt formlen pOH = 0,5 * (pKB-log(cB) og jeg har fået pH til at være 8,61..

de spørger nu hvilket slags blanding det er.. jeg har selv skrevet at det er et puffersystem da det indeholder et korresponderende syre-basepar.. er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

NaOH bruges til indstilling af pufferen - for at tvinge den svage syre

CH3COOH til at afgive protoner under dannelse af den korresponderende base, CH3COO- indtil et ønsket blandingsforhold nb/ns foreligger,

CH3COOH(aq)   +   OH-(aq)   →   CH3COO-(aq)   +   H2O(l)
   (1-α)*cs                                            α*cs                       hvor α er protolysegraden

dvs.
indtil en ønsket pH-værdi er opnået

pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log(α/(1-α))


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2008 af mathon

...og dermed

α = 1/(1+10pKs-pH)


Skriv et svar til: puffersystem blanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.