Matematik

ligninger

10. november 2008 af npm (Slettet)

Hvem kan hjælpe med flg. (til i morgen)

Bestem værdien af k, så ligningen x2 + 4x + k = 0 får præcis en løsning. Bestem derefter løsningen

på forhånd tak

ps x2 er x i anden


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at hvis en andengradsligning skal have én løsning skal d=0.


Svar #2
10. november 2008 af npm (Slettet)

Sorry, det siger mig ikke rigtig noget= jeg forstår det ikke

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har vel hørt om diskriminant?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2008 af mathon

x2 + 4x + k = 0

med diskriminanten

d = 42- 4*1*k = 16-4k

når en 2.gradsligning har præcis én løsning;
skal
d = 16 - 4k = 0

16 - 4k = 0
hvoraf k beregnes ......
 


Svar #5
10. november 2008 af npm (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.